Nyheder om træning, sundhed og livsstil

Bliv klar til overlevelsesturen – pakkeliste

0

Skal du på overlevelsestur, eller planlægger du blot en lille overnatning ude i naturen, er der en række ting, du skal huske at få med. Vi guider dig her til, hvad du skal have med af udstyr. Listen er ikke nødvendigvis en komplet liste, da det afhænger af, hvilken type overlevelsestur du skal på, og hvor længe du planlægger at være væk på.

Essentielt udstyr til turen

Først og fremmest skal du have en god og komfortabel rygsæk, hvor du kan have alle dine ting i, du finder her et udvalg af rygsække, hvor der helt sikkert er en til dit behov. Når du har rygsækken på plads, kan du begynde at pakke dit udstyr. Med i rygsækken skal du have solidt udendørstøj, gerne vandafvisende, alt efter årstiden. Det skal også være varmt, men dette er igen noget der afhænger af årstiden. Husk også at ude i naturen er lag på lag bedre end at have én stor trøje på. På denne måde kan du hurtigt tage et lag af eller på, uden at risikere at du bliver syg, som følge af for højt temperaturskift.

Sovepose og telt er også nødvendige at have med. Skal du afsted i sommerhalvåret, kan et myggenet også være rart at have med. En god kniv og eventuelt også et multiværktøj er ligeledes redskaber du vil få brug for, både til madlavning, bålplads og så videre. Ude i naturen er der bælgmørkt om natten, og en pandelampe eller lygte vil du helt sikkert få brug for.
Skal du vandre, er et kompas godt at have med. Ude i naturen hvor træerne alle ligner hinanden kan man hurtigt miste overblikket og blive væk fra sin camp. Et kompakt grydesæt du kan tilberede din mad i er også smart have med, og sættet fylder ikke meget i din rygsæk.

Få adgang til ren vand

En ting der ikke er nemt at transportere rundt, men som du helt sikkert får brug for, er vand. Både vand til at drikke, vand til madlavning og vand til at vaske sig i. Med et vandfilter behøver du ikke transportere en masse vand med hjemmefra, du skal blot sørge for at slå din camp op i nærheden af noget vand, og rense al det vand du skal bruge gennem dit vandfilter. Det er vigtigt at holde sig hydreret ude i naturen, da man ellers begynder at tage irrationelle beslutninger, hvilket kan bringe en i farlige situationer.

Husk sikkerheden og hygiejnen

En sidste ting der er vigtig at have med på overlevelsestur er en førstehjælpstaske, hvis uheldet skulle være ude. Det er let at komme til skade når man skal hugge brænde, rense en fisk eller sætte telt op, og så er der altså langt til nærmeste lægehus. Hav derfor altid en førstehjælpstaske med de nødvendige ting med!

Udover disse ting kan solbriller, solcreme, toiletsager, hat eller kasket samt eventuel personlig medicin også være praktiske ting at have med sig ud i naturen.

Den sidste ting du skal huske når du skal på overlevelsestur er, at det er dig selv, der skal bære din rygsæk. Sørg derfor for kun at have de mest nødvendige ting med, og spar på kræfterne, så du har kræfterne til at bygge din en ordentlig camp og få et bål i gang. Hav en rigtig god tur!

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.