Nyheder om træning, sundhed og livsstil

Brug for udfordringer? Oplev Europa på cykel

0

Vi danskere er generelt blevet mere bevidste om vigtigheden af at være i god form og dyrke en sund livsstil. Derfor er det blevet uhyre attraktivt at tage på aktive ferier.

Aktive ferier kan være alt lige fra skiferie i alperne til vandreture i de norske fjelde.

På en aktiv ferie har du mulighed for at kombinere din interesse for en given sport med charterferie eller storbyferie. Er du eksempelvis træt af at cykle på de samme kedelige landeveje i Danmark? Og har du lyst til en anderledes ferie, hvor du bliver udfordret på kondition og viljestyrke? Så bør du måske overveje at cykle igennem hele eller dele af Europa.

Er du klar til at tage udfordringen op?

Cykelferier fås naturligvis i mange afskygninger. Nogle familier vælger at cykle rundt i Danmark, når ferien skal nydes. Andre bruger måske nogle dage på at cykle til Berlin eller andre nærliggende storbyer. Hvis du i forvejen er en garvet cyklist, kan du dog sagtens blive udfordret på cykelferien. Det handler blot om at udforme en rute, der er hård og udfordrende. Selv en garvet cyklist kan nemlig sagtens få sved på panden og syre i benene, hvis bare ruten er lang og hård nok.

Inden du kan begynde at planlægge din kommende cykelferie – eller rettere sagt cykeludfordring, bør du dog gøre op med dig selv, hvad formålet med turen skal være. Ønsker du udelukkende at blive udfordret på dine cykelevner? Har du et ønske om at lægge vejen forbi nogle bestemte byer og derved kombinere cykeludfordringen med storbyferie? Der findes utallige kombinationer og niveauer for cykelferier rundt om i Europa, og det er naturligvis helt op til dig, hvordan du vælger at tilrettelægge turen.

Den ultimative cykelrute gennem Europa

Den ultimative udfordring er at komme igennem store del af Europa på cykel. Alt afhængig af hvor mange uger eller måneder du har til projektet, kan du selv tilpasse ruten ved at op- og nedjustere. Ruten starter naturligvis i Danmark, hvor du kan starte let ud og få nogle kilometer i benene på forholdsvis flade veje. Næstefter går turen mod den tyske grænse, hvor det vil være oplagt at tilbringe første nat i en tysk storby såsom Hamborg, Hannover eller Bremen. Når du har bevæget dig gennem store dele af Tyskland på cykel er du klar til at møde de hårde alper. Det er her din udholdenhed og mentale styrke bliver sat på prøve.

Når du bevæger dig ned i de sydlige egne af Europa, er solen skarpere. Det er derfor nødvendigt med et par gode solbriller, så du ikke bliver forstyrret af de kraftige lysstråler. Du er naturligvis nødt til at cykle igennem dele af Frankrig såvel som dele af Italien for at opleve de hårde distancer som i diverse professionelle cykelløb. Hvis du er interesseret i at kombinere cykelferien med storbyferie, byder både Frankrig og Italien på gode muligheder for at besøge de populære storbyer Paris og Rom. Efter nogle uger i de solrige alper kan du vende snuden hjemad igen, hvor du eksempelvis kan vælge at cykle igennem Schweiz eller Østrig og derved opleve andre dele af Europa på ruten tilbage.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.